Baby & barnefotografering

Sort- Hvitt baby foto tatt i studio. Foto av Studio OSCAR

Baby og barnefotograferinger dokumenterer de første årene på en fin måte. Utviklingen fra sovende nyfødt, krabbende baby og ikke minst de fine 1-åringene som begynner å vise mer og mer personlighet.

Vi får ofte lov til å følge mange barn og familier gjennom flere år, og setter stor pris på alle som kommer på besøk til vårt fotostudio i Lillestrøm eller inviterer oss fotografene hjem til seg.
Nyfødtfotografering kan være en fin stund å ha hjemme i ro og mak, en uke eller to etter fødsel.1 år og første bursdag er stas, perfekt tid for å fange nye uttrykk og lek. Husk å fotografere 4-åringen som har mistet sin første tann, og tiden mellom 9 og 12 år, hvor man fortsatt ikke er ungdom.

Hva er inkludert i barnefotograferingen?

Vi planlegger fotograferingen sammen, antrekk, rekvisitter og andre ønsker du/dere måtte ha.
En barnefotografering varer ca 1 time.
Vi laster opp et webgalleri med bildene 3-5 dager etter fotograferingen og sender en link til innlogging og passord på mail. Disse bildene er vannmerket.
Etter ca en uke møtes vi til en visningstime med fotografen din/deres hvor dere går igjennom bildene. Fotografen hjelper til med å velge bilder, og veileder på utsnitt, materialer, størrelser osv.

Får jeg bildene fra barnefotograferingen med?

Du kan kjøpe forstørrelser, album, rammer og filer av oss. Dette kommer i tillegg til fotograferingsprisen. Prisliste finner du i menyen på hovedsiden.

Er det noe spesielt vi må tenke på før fotograferingen?

Her er noen praktiske tips fra oss fotografer på Studio OSCAR:
Kom med opplagt, mett og "tørt" barn.
Bestill tid til fotografering på et tidspunkt hvor barnet er opplagt. Rett etter soving og litt mat er alltid et supert utgangspunkt.
Er det et ønske å ta bilder uten klær kan det være lurt å unngå stramme sokker, løsne bleien litt i livet en time før, ikke ha strikk i livet på buksene/skjørt.
Smokk: Mange barn får et "avtrykk av smokken" rundt munnen og det kan være lurt å ta ut smokken i god tid før fotograferingen.
Har du egne rekvisitter du ønsker å ha med er det kjempefint. Barnets egne leker, tepper o.l er mye mer personlig enn våre studio-rekvisita. Men vi har og kan skaffe rekvisitter om det er noen spesielle ønsker.
Ta med en tørr klut til å tørke snørr og sikkel med.
Ny bleie, og gjerne en bleietruse om barnet skal ha kjole.
Stryk klær, eller velg klær som ser bra ut uten hjelp av strykejernet.

Hva slags klær skal vi velge til fotograferingen?

Hva skal vi ha på oss hos fotografen?
Valg av klær:
Unngå tekst/logo da øyet heller leser en tekst enn å se på et ansikt. Farger og mønster på klær kan være gøy, men vår erfaring er at mange velger bildene med "rolige" klær. Knallfarger kan være morsomt på et barnerom, men man kan fort bli lei sterke farger i stua.
Sørg for at sokker passer til antrekket ellers om det skal brukes/det samme med sko.
Stryk det som er krøllete og bruk gjerne en klesrulle på tøy med pels fra kjæledyr eller lo fra klær man har over.
Mørke klær gir blek hud.
Vi har et eget rom hvor man kan skifte på barnet før fotograferingen slik at tøyet holder seg rent og pent.

Hva om barnet har fått kloremerker i ansiktet før fotograferingen?

Kloremerker kan vi retusjere bort i etterkant på de bildene du/dere vil bestille. Det samme gjelder blåmerker. Har barnet fått en kul vurderer du/dere om det vil synes på bildene. Retusj gjøres ikke på bildene vi laster opp i webgalleriet.

Hva om barnet har feber den dagen vi skal til fotografen ?

Da ringer du oss og vi finner en ny time. Vi vil lage gode fotografier du/dere blir glade i og feber-øyne og slitne barn blir det sjelden gode bilder av.

Kan man ta med foreldre og søsken på barnefotograferingen?

Ja, man kan ta med søsken og foreldre mot et tillegg i pris. Si i fra om dette ved bestilling av fotograferingen.

Kan man ta med dyr på fotograferingen i studioet?

Ja, vi er veldig dyrevennlige.  Har du en hund som røyter mye må vi ta ett tillegg for ekstra rengjøring. Se prislisten. Tips for dyrefotografering finner du under kategori “kjæledyr”.